Kérdése van? Hívjon minket! +36706203255

Levendulák

Levendula az örök kedvenc.

A levenduláról minden valószínűség szerint majdnem mindenkinek a napsütés és az illata jut eszünkbe. Nyáron a kertbe csábító, ezüst, kék és lila árnyalatú virágokkal teli levendula szegély kitűnő választás lehet, amit akár csak különböző levendula összeültetésekkel is el tudunk érni.

A cserjék alkotják a kert keretét, és ha gondosan választjuk ki őket, egész évben érdekesek lehetnek. A cserjék, különösen a kisebb cserjék, könnyen gondozhatók, ezért gyakran munkakímélőek. A kis cserjék, kiváltképpen az örökzöldek, szorosan ültethetők, így talajtakarót képeznek.

A levendula valójában egy alacsonyra növő cserje, amely a mediterrán térségben őshonos.

Illatos virágai és lombja miatt a fűszerkertek és az évelő kertek kedvence. A levendula nagyon sokféleképpen díszítheti kertünket, a nagyobb méretű levendulát, mint például a Lavandula x intermedia Provance-t akár sövényként is ültethetjük. A kellemes illata miatt út mellé szegélyként is jó választás.

Karbantartását illetően kora tavasszal enyhén szükséges metszeni, maximum 10-15 cm-re vágjuk le. A levendulának jó vízelvezetés szükséges a gyökérrothadási problémák elkerülése érdekében. Az ültetés első évében - időjárástól függően - hetente egyszer érdemes locsolni, azonban azután már csak nagyon száraz, több hetes nyári kánikula idején szükséges némi vízzel ellátni.

Szépen fejlődik magaságyásban vagy sziklakertben is, vagy akár egy szép cserépben a teraszon vagy az erkélyen.

Biztosak vagyunk benne, hogy kínálatunkból sikerül kiválasztania a kertjébe a megfelelő levendula fajtát, azonban szívesen segítünk, amennyiben kérdése van.


4termék 14