Kérdése van? Hívjon minket! +36706203255

Gaura lindheimeri White - díszgyertya
Gaura lindheimeri White - díszgyertya
2 150 Ft

Gaura lindheimeri White - díszgyertya

A díszgyertya 40 cm magas, bokros, kompakt növekedésű, fásodó tövű évelő. A Gaura lindheimeri White, a fehér díszgyertya lombja zöld, későn kihajtó. Kecses, pillangóra emlékeztető, fehér virágait júniustól egészen októberig tömegesen hozza.

Az évelő díszgyertya (Gaura lindheimeri) fényigénye nagy, napos helyre való. Begyökeresedés után kiváló hő- és szárazságtűrő, mivel gyökérzete mélyre hatol a talajban. Öntözés esetén dúsabban virágzik.

Könnyed, légies megjelenésű, ágyáslazító növény. Jól illik természetközeli kertekbe, de bármilyen stílusú évelőágyásba, szoliternek, cserjék mellé is jó választás. Alacsony gondozási igénye, szárazságtűrése, ellenállóképessége, és mindezek mellett hosszú virágzása, díszítőértéke miatt közeterületeken is jól alkalmazható. 

Az évelő díszgyertyát (Gaura linheimeri) a botanikusok a közelmúltban átsorolták az Oenothera nemzetséghez, így Oenothera lindheimeri az új neve.

A Gaura/Oenothera lindheimeri jól társítható más fényigényes, szárazságtűrő növényekkel, mint például a kasvirágok (Echinacea), kúpvirág (Rudbeckia), menyecskeszem (Coreopsis), szamárkenyér (Echinops), vagy díszfüvekkel (pl. árvalányhaj - Stipa).

2 150 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!