Kész kiskertek

Évelő ágyásötletek 2 négyzetméterre

Amikor egy kiskertet tervezgetünk, színek, illatok, emlékek kavarognak a fejünkben, de kevesen vannak, akik úgy ismerik a növényeket, hogy az álmunkban szereplő ágyás a valóságban is szép legyen. Fontos a színek, formák, ökológiai igények harmóniája, hiszen akkor évről évre gyönyörködhetünk évelő növényekből kialakított ágyásunkban.

 

Most az évelő növényeket igazán jól ismerő kerttervező, Ambrus Mária által tervezett kész évelőágyásokat kínáljuk Önnek.
Az összeállítások az Ön értékesítési munkáját is segítik:
- a látványtervek segítségével  könnyebben elképzeli kiskertjét az Érdeklődő,
- harmonikus és szakmailag megfelelő összeállítást tud kínálni Partnerének,
- kiültetési terv alapján a Vásárló otthon el tudja ültetni a növényeket.

Összeállításunk tartalmaz:

Read More

Félárnyékos, árnyékos közepes tápanyag ellátottsági, jó vízelvezetési talajkörülmények között még akár a hó alatt virágozhat a hunyor, tavasszal gyönyörű rózsaszín virágait a pünkösdirózsa hozza, majd apró kék virágait a nefelejcs és a kis meténg. Egész nyáron és ősszel gyönyörködhetünk az árnyékliliomok leveleinek sokszínűségében és kecses virágaiban. Nyár végén, ősszel a rózsaszín virágú szellőrózsa nyílik, télen színeződő leveleivel a bőrlevél díszít. Ágyásnagyság 2 m2.

Napos, meleg, üde talajba ültethetjük ezeket a színpompás növényeket, amelyek az ültetés utáni években öntözés nélkül is szépen fejlődnek. Tavasz végén kezd virágozni a cickafark és a macskamenta, nyáron a sásliliom, a levendula és a kúpvirág, majd nyár végén az őszi napfényvirág. A tűzeső bordó leveleivel egész évben díszít.

Fákkal szegélyezett út mentén vagy épület takarásában félárnyéki, árnyéki körülmények között is egész évben újra és újra érdemes ebben a kertrészben gyönyörködni. Tavasszal a hófehér virágú pünkösdirózsa, kecses piros virágú szívvirág együtt díszít a gólyaorr félékkel és a tüdőfű kedves rózsaszín virágaival. Nyáron és ősszel az árnyékliliom, a törpe sás, a gólyaorr és a tüdőfű levelei biztosítják a teljes talajtakarást, a piros gólyaorr másodvirágzásra is hajlamos.

A kék-fehér színek harmóniája adja ennek az ágyásnak az eleganciáját. Napról napra rácsodálkozhatunk, hogy hányféle árnyalata, megjelenése van a kék virágoknak. A lizinka és a kasvirág fehér virágszíne szín sem egyforma. Az elvirágzott részek levágásával megnövelhetjük a virágzási időt, hiszen a zsálya, a gólyaorr, a szarkaláb, a macskamenta és a levendula is újabb virágokat hozhat.

Napfényes helyen gazdag szín és formaválasztékú évelőket ültethet, amelyek harmóniában vannak egymással. Üde, jó vízellátottságú talajban a virágok sárga, piros halványlila , rózsaszín árnyalatai nyár elejétől késő őszig díszítenek. 

Romantikus hangulat 2 m2-en? Az évelőnövények virágszínei, formái gondos kiválasztása és egy szép halványrózsaszín vagy fehér rózsa az Ön kertjébe is romantikus hangulatot hozhat. A kerthez illő székben kényelmesen üldögélhetünk, virágszedő kosarunkba saját kis csokrot tudunk szedni. A zsályák, szarkalábak lángvirágok vázaállósága kitűnő, kiegészítik a rózsa eleganciáját.

Milyen jó úgy hazaérni, hogy a kedvenc virágaink köszöntenek! Tavasszal a pünkösdirózsa telt piros virágai díszítenek, és igazán szép a palástfű élénksárga virága is. A lángvirág, kasvirág, zsálya, margaréta virágaiból egy kis csokrot is szedhetünk, ami hosszú ideig jól mutat a vázánkban. A gólyaorr tavasszal élénk kék virágaival díszít, majd egész évben szép halványzöld lombja jól kiemeli a tűzeső bordó leveleit. A törpe sás és a bőrlevél késő ősszel és télen is megőrzi a nyár hangulatát. 

Halvány, pasztell színek, visszafogottság jellemzi ezt a kis kertrészt. Kora tavasztól őszig folyamatosan díszítenek. A harangvirágok kedves formája, a völgycsillag rózsaszín csillagszerű virága, a lángvirág fehér virágának játéka, a kakukkfű illata sok örömet varázsol kertészkedés közben. Üde kerti talajba ültessük növényeinket és virágzás után vágjuk vissza az elszáradt virágokat, így újabb virágzásra serkenthetjük növényeinket.

Nyári este egy pohár bor mellett beszélgetve a teraszra varázsolunk két kiskertet. Sárga, fehér, kék, rózsaszín virágok keverednek a sás tarka leveleivel és a tűzeső bordó lombozatával. Egész nyáron mindig virágzik valami és védett helyen teleltetve a következő évben nincs más dolgunk csak tápanyagot és vizet adni a növényeknek, majd újra kiülni a teraszra. 

Élénk színek, a növények magasságának játéka, a levelek színe formája adja ennek a kertnek a sokféleségét. Bátran használhatunk modern kerti kiegészítőket, így még fiatalosabb, meglepőbb lesz ez a kiskert. 

Élvezze a mediterrán hangulatot a saját kertjében utazás előtt, utána esetleg helyette! A növényeket száraz, tápanyagban szegényebb, öntözés nélküli helyre ültetheti. Természetesen az ültetés évében ne feledkezzen meg az öntözésről! Tavasszal a tatárvirág és kakukkfű indítja a virágzást, majd nyáron a levendula, a kasvirág, a díszgyertya és a zsálya díszít, ősz elején a varjúhájban gyönyörködhetünk. Néhány szép kővel, terrakotta agyagedénnyel kiemelhetjük a virágok harmóniáját.