Termék adatlap - Innoflora Kertészet Szombathely - Józsa Katalin

Az év divatszíne

Utolsó módosítás: 2021-11-18 09:24:37

Mi lett az év divatszíne 2021-ben?

 Évek óta Pantone, a színek és festékek meghatározó szereplője kiválasztja az év színét, amely hatással van mind a divatvilágra, mind pedig ránk. Idén, a szokástól eltérően két szín választottak, az egyik az Illuminating, amely a napsárga, a másik az Ultimate Grey, amely a világosszürke.

A Pantone Color Institute cég vezetője azzal indokolta a választásukat, hogy a jelenlegi helyzetben mindenkinek szüksége van erőre és rugalmasságra, amit a szürke szín mutat, valamint optimizmusra és pozitivitásra, amelyet a napsárga sugároz. „Mindkettőnek megvan a maga érzelmi aspektusa: a szürke a támogató és szolid, a gyakorlatias alap, amire szükségünk van, a sárga pedig a reményt, a napfényt és jókedvet hozza el” – magyarázta Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet igazgatója. 

divatszinek

Nem csak a ruhák, cipők, a lakberendezés színei lesznek ezek, de a virágkötészetre és a kerttervezésre is hatással lehetnek. Ezért nézzünk körül egy picit, mely évelők a legdivatosabbak ebben az évben, amelyekben együtt van meg ez a színkombináció:

Az év évelője, már nevében is romantikus, ráadásul hosszan virágzó Achillea Parker’ Variety, cickafark, a maga 80-90 cm magasságával, az egyik legnagyobb és legnépszerűbb sárga cickafark, szürkészöld levelekkel, jól kombinálható például az illatos gólyaorral.

Akik a vidéki kerti stílust pici extravaganciával szeretnék feldobni, nekik ajánljuk hozzá a kínálatunkban is megtalálható Carex comans Bronco- bronzlevelű sást, amely ősszel is gyönyörűen díszít leveleivel –azért, hogy a téli szürkeségben is legyen majd a kertünkben meleg szín.

 

A teljesség igénye nélkül az alábbi felsorolásban megtalálhatóak azok a növények, amikben az idei év színe, a napsárga vagy a szürke szín visszaköszön és izgalmasan kombinálhatóak, akár egy kavicskertben is.

Achillea Little Moonshine -cickafark

Alchemilla mollis - palástfű

Alchemilla

Helichrysum italicum -szalmagyopár

Heli

Santolina chamecyparissus – cipruska

 Bár nem évelő, de egy igazi évelőkertből sem hiányozhat az illatozó rózsa, mondjuk egy csodás napsárga.

 

Bízom benne, sikerült inspirációval szolgálnom Önöknek, amennyiben szeretnének a növényeinkről többet megtudni, látogassanak el a honlapunkra, regisztráljanak vagy forduljanak hozzám bizalommal.