Termék adatlap - Innoflora Kertészet Szombathely - Józsa Katalin
(5 bejegyzés)

Az év divatszíne

Utolsó módosítás: 2021-11-18 09:24:37
Növényekről

Mi lett az év divatszíne 2021-ben?

 Évek óta Pantone, a színek és festékek meghatározó szereplője kiválasztja az év színét, amely hatással van mind a divatvilágra, mind pedig ránk. Idén, a szokástól eltérően két szín választottak, az egyik az Illuminating, amely a napsárga, a másik az Ultimate Grey, amely a világosszürke.

A Pantone Color Institute cég vezetője azzal indokolta a választásukat, hogy a jelenlegi helyzetben mindenkinek szüksége van erőre és rugalmasságra, amit a szürke szín mutat, valamint optimizmusra és pozitivitásra, amelyet a napsárga sugároz. „Mindkettőnek megvan a maga érzelmi aspektusa: a szürke a támogató és szolid, a gyakorlatia...

Achillea millefolium Desert Eve Terracotta

Utolsó módosítás: 2021-11-18 09:25:09
Növényekről

Alacsony, tarackjaival terjedő növény. Levelei fésűsen szárnyaltak, aromás illatúak. Narancssárga színű fészekvirágzatait nyáron hozza. Visszavágás után másodvirágzásra hajlamos. Napos helyre, jó vízelvezetésű talajba ültessük.

...

Achillea millefolium Summer Pastels

Utolsó módosítás: 2021-11-18 09:25:15
Növényekről

Páfrányszerű levelei aromás illatúak, tarackjaival terjedő tövű nyáron vegyes pasztellszínekben virágzó tágtűrésű évelő. Visszavágás után ősszel újra virágzik. Napos, száraz helyre ültethető.

...

Achillea millefolium Paprika

Utolsó módosítás: 2021-11-18 09:25:22
Növényekről

Páfrányszerű levelei aromás illatúak, tarackjaival terjedő tövű, tágtűrésű évelő. Élénk piros virágait nyáron hozza, de visszavágás után ősszel újra virágzik. Napos, száraz helyre ültethető.

...

Kasvirág - Echinaceae purpurea Cheyenne Spirit

Utolsó módosítás: 2021-11-18 09:25:28
Növényekről

Echinaceae Cheyenne Spirit kasvirág

Május az évelők legizgalmasabb hónapja, mert robbanás előtt vannak a nyáron virágzó növények. Természetesen nálunk a kertészetben a tavaszi ültetések miatt egy kicsit minden késében van, de a zsályák, a levendulák, harangvirágok és sok más is mutatja a virágát.

Nekem az egyik kedvencem a kasvirág, annak is a Cheyenne Spirit változata. Azon Észak-Amerikában és Európában díjnyertes ( 2013 All-America Selections®,  Europe's FleuroSelect Gold Medal ) évelők közé tartozik, amely az évek során nálunk is bizonyított. A szövetteny&eacu...