Termék adatlap - Innoflora Kertészet Szombathely - Józsa Katalin
(6 bejegyzés)

Kökörcsin

Utolsó módosítás: 2021-03-18 14:42:08

Hamarosan itt a tavasz, a föld finom illatával, a madarak boldog csicsergésével és harsány zöld színekkel újra megtelik élettel a kertünk. Azonban előtte sok más növény mellett, kinyílnak a kökörcsinek is.

Bővebben

Az év divatszíne

Utolsó módosítás: 2021-03-11 14:39:30

Mi lett az év divatszíne 2021-ben?

 Évek óta Pantone, a színek és festékek meghatározó szereplője kiválasztja az év színét, amely hatással van mind a divatvilágra, mind pedig ránk. Idén, a szokástól eltérően két szín választottak, az egyik az Illuminating, amely a napsárga, a másik az Ultimate Grey, amely a világosszürke.

A Pantone Color Institute cég vezetője azzal indokolta a választásukat, hogy a jelenlegi helyzetben mindenkinek szüksége van erőre és rugalmasságra, amit a szürke szín mutat, valamint optimizmusra és pozitivitásra, amelyet a napsárga sugároz. „Mindkettőnek megvan a maga érzelmi aspektusa: a szürke a támogató és szolid, a gyakorlatia...

Achillea millefolium Desert Eve Terracotta

Utolsó módosítás: 2021-03-11 14:54:57

Alacsony, tarackjaival terjedő növény. Levelei fésűsen szárnyaltak, aromás illatúak. Narancssárga színű fészekvirágzatait nyáron hozza. Visszavágás után másodvirágzásra hajlamos. Napos helyre, jó vízelvezetésű talajba ültessük.

...

Achillea millefolium Summer Pastels

Utolsó módosítás: 2021-03-11 14:55:07

Páfrányszerű levelei aromás illatúak, tarackjaival terjedő tövű nyáron vegyes pasztellszínekben virágzó tágtűrésű évelő. Visszavágás után ősszel újra virágzik. Napos, száraz helyre ültethető.

...

Achillea millefolium Paprika

Utolsó módosítás: 2021-03-11 14:55:54

Páfrányszerű levelei aromás illatúak, tarackjaival terjedő tövű, tágtűrésű évelő. Élénk piros virágait nyáron hozza, de visszavágás után ősszel újra virágzik. Napos, száraz helyre ültethető.

...

Kasvirág - Echinaceae purpurea Cheyenne Spirit

Utolsó módosítás: 2021-03-11 14:55:41

Echinaceae Cheyenne Spirit kasvirág

Május az évelők legizgalmasabb hónapja, mert robbanás előtt vannak a nyáron virágzó növények. Természetesen nálunk a kertészetben a tavaszi ültetések miatt egy kicsit minden késében van, de a zsályák, a levendulák, harangvirágok és sok más is mutatja a virágát.

Nekem az egyik kedvencem a kasvirág, annak is a Cheyenne Spirit változata. Azon Észak-Amerikában és Európában díjnyertes ( 2013 All-America Selections®,  Europe's FleuroSelect Gold Medal ) évelők közé tartozik, amely az évek során nálunk is bizonyított. A szövetteny&eacu...